Het ontstaan van de welshclan's kennel

 

In 1980 hebben wij, na bijna een jaar op de wachtlijst te hebben gestaan, onze 1e hond, een Rottweiler reu, aangeschaft. Na bijna een jaar kwamen we in contact met een vereniging die zich bezig hield met het werken met Rottweilers, toen nog VH (Verdedigings Hond) tegenwoordig IPO (International Prüfungs Hund). Dit is een zeer goede leerschool voor ons geweest. In deze periode kregen we contact met een Rottweiler fokster, Ulla Bletz. Van haar hebben we in 1983 een Rottweiler teef gekocht.

 

 

Het was 1986. We kwamen in aanraking met andere takken van hondensport m.n. de behendigheid en we wilden er wel een kleiner ras bij. Uiteindelijk werden dit een Cairn Terrier en onze eerste Welsh Corgi Cardigan. Deze Corgi kwam bij mevr. Bitter vandaan en heette Black Half a Penny van Boncilla (Penny). Met Penny hebben wij veel succes gehad als showhond. Toen ook ontstond het idee te gaan fokken.

 

 

Begin 1989 is de naam Welshclans’s ontstaan. Penny was als fokteef niet geschikt. Vanaf haar tweede levensjaar had ze regelmatig verlammingsverschijnselen. Om deze redenen hebben we nooit met haar gefokt. Op 7-jarige leeftijd hebben we haar moeten laten inslapen.

 

 

Onze eerste ervaring met het fokken van pups was met de Cairn Terrier. Hier hebben we zonder dat er problemen geweest zijn, drie nesten mee gefokt. Daarna hebben we met onze "opvang" Mechelaar nog een nestje gefokt.

 

 

In 1993 ben ik samen met mijn schoonzuster Marina Minet-de Raaf naar Engeland geweest en hebben toen 2 teven meegenomen, de blue merle Pibior Llwyd (Meaghan) en haar zwart/witte zuster Glenmor Robin (Daisy) (fokster Dianne Burrows). Eind 1994 heb ik de zwart/witte reu Grangefield Special Story (Sean) en zijn brindle zuster Grangefield Midnight Charm (Bess) van de fokster Doreen Paige geïmporteerd. In 1995 is het idee geboren de kennelnaam Welshclans’s te delen met mijn schoonzuster Marina. Haar eerste Corgi is Fellow Finch van de Veulenhof (Finch), gefokt door mijn vriendin Ulla Bletz. In 1997 kregen we de brindle teef Gucci’s Ciao Mackinlay uit Finland, waarvan Paula Nieminen mede-eigenaar is.

 

Dat we niet alleen showen met onze honden heeft Glenmor Robin (Daisy) wel bewezen. Zij was te zien in de "Natte Neuzenshow" en bij "Camera aan Boord" met het onderdeel flyball.

 

 

Waar wij naar streven is een blijde, betrouwbare, goed gebouwde en gezonde hond, zowel van lichaam als van geest. Wij stellen dan ook hoge eisen aan onze honden waar we mee fokken. Alle honden zijn gecontroleerd op PRA/CEA, DM en HD. Wij vinden de socialisatie van onze pups heel belangrijk en dus worden zij bij ons in de huiskamer groot gebracht. Omdat onze honden een deel uitmaken van ons gezin is het vanzelfsprekend dat zij bij ons in huis wonen en niet in een kennel.